Кралицата на бала

100
Кралицата на бала

Ученици избраха за кралица момиче с Даун

Ученици от училище в Тенеси, САЩ, избраха за тяхна кралица на бала момиче, страдащо от Синдрома на Даун, съобщава WMCTV. 19-годишната Кара Маркъм се преборила за вотовете на съучениците си, съревновавайки се с още три момичета.

"Тя чу името си по микрофона и каза "Аз, аз, аз!". Тя беше наистина изненадана", разкрива учителката ѝ Анжела Галауей. По думите на същата учителка Кара спечелила заради позитивното си излъчване и чаровна осанка, които я превърнали в най-популярния ученик в училището.

Същото мисли и нейният кавалер за бала – баскетболният играч Кейлъб Макийн. "Тя прави денят на всички ни по-добър и това е просто жест от наша страна, с идеята да ѝ се отплатим за добрите дела. Защото тя го заслужава.", споделя младият кавалер, цитиран от inews.bg.

Кара Маркъм приела наградата в черна рокля и диадема. Според американските медии това е първият път, когато девойка, страдаща от Синдрома на Даун, получава подобна награда. "Никога няма да забравим жеста, Кара също не би го забравила", завършва пък сестричката на спечелилото момиче.Добави коментар