Коя битова химия е най-опасна за децата?

216
Коя битова химия е най-опасна за децата?

Ето кои са най-привлекателните за детето препарати

Американски лекари проведоха статистическо изследване. Резултатите от него показват коя е най-опасната за децата до 6-годишна възраст битова техника. Списанието Pediatrics публикува резултатите от новото изследване на US лекари-педиатри.

Те са стигали до извода, че най-голяма опасност за децата на възраст до 6 гидини представляват препаратите за пране в капсули и таблетките. Ярката им опаковка и често приятният им аромат привличат децата – като резултат те ги пробват на вкус. Така малчуганите става жертва на собственото си любопитство.

Учените се опират на резултатите от анализа на телефонни позвънявания, постъпили от родителите на деца, които са пострадали в контакт с битова химия.

Установено е, че в САЩ за период от 2 години са получите над 62 000 такива обаждания.

При над 60% от тях става дума за случаи, когато миещо средство е било опаковано в пакети, таблетки или капсули.

Обажданията, свързани с въздействието на традиционни миещи средства за пране, възлизат на 17%. При традиционните средства за миене на съдове – едва 4%, коментират в доклада си токсиколози.Какво да направите, ако детето е погълнало препарат?

1/ Необходимо е веднага да повикате бърза помощ.
2/ Изплакнете устата на детето, по възможност гърлото – с вода.
3/ Дайте на детето чаша вода, която да изпие. Препоръчително е тя да съдържа активен въглен.
4/ Опитайте се да изясните какво точно е погълнало детето – названието на препарата, количеството и колко време е минало от момента на консумация.
5/ В никакъв случай не провокирайте повръщане. Така избягвате изгаряния и образуване на пяна. Лекарят ще назначи промиване на стомаха на детето.
6/ Не се карайте на детето. Така само влошавате ситуацията и губите ценно време.Добави коментар