Кой съм аз?

54
Кой съм аз?

Социалните сайтове и подрастващите

Подрастващите имат доверие в близките си, но предпочитат да черпят информация по въпросите за секса от собствен опит, сочат резултатите от проучване за сексуалната култура на подрастващите на Регионалната здравна инспекция в Кърджали.

Обект на проучването "Ти и сексът - важен ли е той за теб?" са били 170 деца на възраст между 15 и 18 години. Целта е да се установи повлияват ли се младежите от превантивната и образователна дейност в училище по темата и доколко това допринася за поемане на отговорност във връзка със сексуалния риск и поведение.

Оказва се, че юношите са добре запознати с контрацепцията и последиците от аборт в ранна възраст. В ерата на високите технологии проблемът на юношите се нарича "криза на идентичността", до която води постоянното потребление на социалните сайтове. Използвайки компютъра, те губят невербалните си умения, включително способността да установяват контакт с очи по време на разговор. Това обяснява предпочитанието им да комуникират с приятелите си предимно онлайн, показват още резултатите от проучването.Добави коментар