Космическа програма "Зодиак"

124
Космическа програма Зодиак

Организират ученици от Кюстендил

Ракета с изследователска мисия, която да изучи пространството над атмосферата ще конструират експериментаторите от клуба по ракетомоделизъм в Кюстендил. Децата на възраст от 7 до 15 години вече изстреляха във ъздуха ракета, която достигна височина от 410 метра и летя с изомалтов карамел.

Възпитаниците на школата по ракетомоделизъм към Обединения детски комплекс в Кюстендил ще работят по разработена от тях любителска космическа програма "Зодиак". Целта на програмата, която ще продължи до 2015 година, е към космоса да полети ракета, която да достигне 100 км височина и да има изследователска мисия, каза ръководителят на школата, цитиран от БНТ.

Целта на програмата е изучаване на космическите технологии и космическото пространство. Освен ракети, децата ще конструират и летателни апарати, които са способни да достигат височини над 100 км. Истински въодушевени от проекта са децата от школата по ракетомоделизъм. Те очакват с нетърпение да свърши ваканцията и да започнат да конструират ракети.

С новия си проект децата са уверени, че ще затвърдят славата на кюстендилската школа по ракетомоделизъм като най-добрата в България. След изстрелването във въздуха ракетата "Черешка 2010", от клуба отново ще разчитат на спонсори за осъществяването на новият си амбициозен проект.Добави коментар