Конкурс за 1000 стипендии

122
Конкурс за 1000 стипендии

Предназначени са за ученици от 6 до 11 клас

"1000 стипендии" е национален конкурс, който се провежда за шести пореден път от фондация "Комунитас". В него могат да участват деца от 6 до 11 клас, които са записани в българско училище на територията на цялата страна.

Конкурсът дава възможност на учениците, които искат да се развиват в дадена област, да получат стипендия, като попълнят съответните документи и напишат есе. Участниците могат да кандидатстват за два вида стипендия - основна и специална, посочва БНТ.

"Основната стипендия е 500 лева, които се превеждат по карта, 200 лева кредит за книги и членство в нашето специално общество, в което има много ползи за тях, като контакти със специалисти", посочва Божидар Бакев от фондацията."Т. нар. специална стипендия - тя е най-високото ниво на нашия конкурс... За да се кандидатства за нея, освен нужните документи, трябва да се представи и проект. Проектът, най-общо казано, мога да го нарека една малка научна работа в съответната област. Нещата, които се получават като стипендия, са доста по-високи. Финансовата част е 1000 лева, кредитът за книги е 400 лева и разбира се, правото на членство също остава", каза още Бачев.

Необходимите документи са копие от успеха, препоръка от преподавател и автобиография. А темите за есе могат да бъдат намерени на сайта на фондацията

Кандидатите трябва да наблегнат на умението да представят себе си в есе, без значение от това в каква област са. Най-добрите есета обикновено са на математици и физици.

Срокът за записване в конкурса е от 1 февруари до 21 април.След прегледа на есетата успешно преминалите ученици продължават във втори кръг на конкурса през месец септември.Добави коментар