Колко стъпки трябва да прави детето ви на ден

195
Колко стъпки трябва да прави детето ви на ден

Ходят ли децата ви достатъчно?

Ходят ли децата ви достатъчно? Съществуват известни опасения, че с дигитализацията днес, децата нямат достатъчно активност в ежедневието си. В Северна Америка има проучвания, показващи, че малките днес ходят по-малко и не правят средният препоръчителния брой стъпки на ден. А това води и до все по – висок процент на затлъстяване в детска възраст.

Експертите препоръчват 12 000 крачки на ден за момичета на възраст от 6 до 12 години и 15 000 крачки за момчета на същата възраст.

Ако вашето дете попада в тази група, вие като родители може да положите усилия, за да насърчите ходенето. Например, дайте му крачкомер и го стимулирайте да прави необходимите  ежедневни стъпки. Те ще бъдат отчетени, когато детето ходи, бяга или скача, докато кара колело или скейтборд. Има педометри с приложения, специално създадени за деца и младежи, които позволяват на родителите да определят и наблюдават целите на дейността им и да им дават награди за активност.

 

Разходка с децата 

Лесен начин да увеличите крачките и активността е да се разхождате заедно. Това е здравословна, безплатна дейност, която ви свързва заедно. Може да вземете и крачкомер за всеки член от вашето семейство и да си създадете здравословна конкуренция. Първата седмица просто проследете средни стъпки. Втората седмица наградете всеки, който увеличава ежедневните си стъпки до 2000. Продължете следващата седмица, като наградите всеки, който е направил 2000 крачки в повече и измислете голяма награда, когато някой постигне основните цели – 10 000 за вас, 12 000 крачки на ден за момичета и 15 000 за момчетата.

 Добави коментар