Когато училището е лукс

39
Когато училището е лукс

Много от децата по света са принудени да минават през невъобразими трудности, за да стигнат до ущилище

За радост (или ужас) на милиони деца, училищният сезон започна в повечето държави по света. Но е важно да не забравяме, че в някои части на земното кълбо училището може да бъде трудно постижим лукс.

Много от децата по света са принудени ежедневно да преминават през невъобразими трудности, само за да стигнат до ущилище. В тази статия ще ви покажем колко решителни и смели са някои деца и какви опасни маршрути са принудени да изминават всеки ден, за да получат образование, докато за мнозина в по-развитите страни училището е просто досадно задължение.

Според ЮНЕСКО в световен мащаб опасните пътища са една от най-честите причини, поради които много деца решават да се откажат от училище, пише woman.bg.

На пръв поглед решението може да изглежда лесно – изграждане на пътища и мостове, купуването на автобуси и наемането на шофьори, но липсата на средства и повтарящите се природни бедствия в множество страни по света затрудняват изпълнението на тези мерки, от които така отчаяно се нуждаят стотици хиляди деца, за да посещават училище без ежедневно да застрашават живота си.

Вижте през какви трудности преминават децата по света, за да отидат на училищеДобави коментар