Кога порастват децата

127
Кога порастват децата

Дори и пълнолетни, децата не се чувстват пораснали

Въпреки че навършват пълнолетие на 18 години, младите се чувстват пораснали чак 11 години по-късно, съобщи в. "Дейли телеграф". Причините да не се чувстват като възрастни е, че живеят с родителите си, играят на компютърни игри и гледат детски филми. Често те така и не се захващат с истинска работа.

Изследването е направено сред 2000 души на възраст над 18 години, които е трябвало да отговорят на въпроса кои са нещата, които могат да ги накарат да се чувстват възрастни. За 68 процента това са ключовете за нов дом. Съвсем наблизо с 63 процента е раждането на дете. Следва сватбата - за 52 процента.

Други признаци на съзряването са съвместната банкова сметка и желанието вечерта да си останеш у дома, пише Дарик радио.

"Все повече млади хора отлагат напускането на бащиния дом, създаването на семейство и деца. Това се отразява на чувството им дали са възрастни, което показва, че наистина годините са само число. Изводът е, че това, което кара младите да се чувстват пораснали, са всъщност значими събития, свързани с отговорности. Без тях, независимо от годините, на младите още гледат като на съзряващи" - каза социологът д-р Франк Фуреди.

Основните причини младите да не се чувстват пораснали са разчитането на родителите и живеенето в техния дом, компютърните игри, гледането на детски филми и комикси, страхът да поемат отговорност, нежеланието да започнат работа на пълно работно време, стремежът да пътуват и да видят света.Добави коментар