Книги, които променят живот

105
Книги, които променят живот

Да подарим книга на някой, който не може да си купи сам

Гражданите на България, Румъния и Турция отделят най-малко средства за култура. Ирландия и Норвегия са абсолютните рекордьори по харчове за посещение на изложби, театър и кино. Статистиката е на Евростат.

И още от данните - цените на книгите у нас са се увеличили с близо 34% за последните пет години. Така страната ни се нарежда на второ място по този показател сред 27-те страни членки на Евросъюза.

Да подарим книга на някой, който не може да си купи сам. С това мото група младежи организираха най-голямото едновременно четене в домове за деца, лишени от родителска грижа в цялата страна. Всяко дете получи книгата, която най-много го е впечатлила, посочва bTV.

Ако искате да направите живота на тези деца по-пъстър, по-богат и по-различен, подарете книга. Доброволци събират стари книги повече от година и всеки месец ги подаряват на деца от домове в цялата страна.

В началото те само донасяли дарените книги, но забелязали, че децата проявяват любопитство и се интересуват от съдържанието им. В повече от 20 града в страната днес децата четоха заедно приказки. Доброволците вярват, че дори една книга може да промени живота на едно дете.

Четенето в дома за деца в село Доганово прерасна в истински празник с песните на малки лазарки, дошли да пеят и танцуват на децата за здраве и късмет.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 2

има страница във фейсбук, казва се за една детска усмивка. май е на снъщата инициатива

Коментар: 1
Подари книга

Къде са тези доброволци, които събират книги? Как да подарим книги?


  • 1

Добави коментар