Камери в детски градини и училища

194
Камери в детски градини и училища

В борба с продажбата на наркотици

До началото на септември видеонаблюдение ще има в 56 училища и детски градини в София, обещават от градската управа. Къде да се поставят камерите за всяко училище решават експерти, които правят индивидуални проекти.

Обикновено се наблюдава двора и част от пространството извън двора, т.е. близките улици, посочва БГНЕС.

Поставянето на камери, разбира се, не е окончателно решение, каза кметът на София. Тя посочи, че поставянето на камери е сериозна стъпка, защото в училищата и до оградата се продава наркотик. "Ако имаме информация, викаме полиция, която се намесва, но това е дълъг и сложен процес", обясни кметът.

По данни на МВР, цитирани от столичния градоначалник, заради системата за видеонаблюдение със 76% са намалели посегателствата в училищата и градините в София. Проектът за видеонабюдение започва през 2007 г., като до момента той обхваща 145 училища и детски заведения, в това число 19 домове за социални услуги.

Те се наблюдават в реално време 24 часа в денонощието от дежурни в центъра. Изграждането на системата до момента струва на общината около 4 млн. лева.

800 000 лева пък ще струва поставянето на камери в 56–те училища, както и в 8-те парка и подлези. В подлезите тази година общината за първи път ще постави видеокамери за наблюдение.Добави коментар