Какво трябва да знаят децата за любовта

49
Какво трябва да знаят децата за любовта

В приказките любовта е винаги цветя и рози, но в реалния живот съвсем не е така

В приказките любовта е винаги цветя и рози, но в реалния живот съвсем не е така. Ето защо от нас зависи да научим децата си каква е истината, да ги подготвим за нещата, с които може да се сблъскат и да знаят, че в любовта не винаги има рицари в блестящи доспехи и вечно щастие.

Вижте някои от най-съществените послания за любовта, на които трябва да научим на децата си.

Дразненето не е любов.

Ако децата ви се прибират вкъщи, плачещи за това, че са били дразнени от други деца, не им казвайте, че това е така, защото те ги харесват и така проявяват симпатията си. Ако ги оставим да мислят по този начин, ще ги научим, че злоупотребата е знак за любов, а това не е добре.

Има любов и даване на любов.

Лесно е да искаш да се грижиш за децата си и да им дадеш цялата си любов, но трябва да им покажете, че и те трябва да се научат да дават любов, да правят компромиси и да са отдадени на другите.

Да обичаш другите, не означава, че трябва да се обичаш по-малко.

Децата ви трябва да знаят, че когато обичат някого, това не означава, че те трябва да се жертват. Разбира се, компромисът е важен във всяка връзка, но те не трябва да не се самоуважават заради някой друг.

Уважението е от решаващо значение в любовта.

Децата трябва да знаят, че уважението и любовта вървят ръка за ръка. Те трябва да печелят уважение от другите и да уважават другите. Те също трябва да бъдат научени, че заслужават уважение, също както всеки друг човек. Любовта без уважение може да бъде опасна.

Да обичаш себе си е най-важният вид любов.

Малките трябва да знаят разликата между това да бъдат егоисти и да се обичат. Те трябва да бъдат научени да не потъпкват другите в своя полза, но и трябва да приемат себе си такива, каквито са, а не да се променят, само за да се впишат в калъп и да бъдат обичани от някого.

Понякога любовта не трае вечно.

Романтичните комедии може да накарат растящите ви деца да вярват, че любовта продължава цял живот. Но истината е, че любовта е мимолетна и понякога е по-добре да прекратите връзка и да продължите напред. Те трябва да разберат, че всички дни, в които са били влюбени, не са загуба. Те са уроци за по-добро в бъдеще.

Дълготрайната любов изисква усилия.

Младите трябва да научат, че дълготрайната любов изисква усилия, взаимно уважение и компромиси. Тя не е лесна, но не е невъзможна.

 

Понякога някой, когото обичаш, не те обича толкова.

Като родители, разбира се, вие се стараете да дадете на децата си всичко, което искат и имат нужда. Но понякога те трябва да разберат, че не винаги могат да получават това, което искат, например любов от друг. Любов само от едната страна може да донесе много болка, но те трябва да го знаят  и да са готови за всичко.

Любовта трябва да ви направи по-добър човек.

Има много видове любов и децата ви трябва да разберат, че заслужават онази любов, която ги прави по-добри хора. Нека знаят, че любовта трябва да ги насърчава и да им носи радост.

Любовта не е само цветя и рози

Противно на това, което приказките ги карат да вярват, любовта не е само хубави неща. Децата трябва да са готови за по-малко красивата част, например доверието им да бъде излъгано и да се карат с любимите си хора. Просто любовта в реалния живот не е като любовта в приказките.Добави коментар