Какво се случва с тялото ви, когато носите тежка раница всеки ден

167
Какво се случва с тялото ви, когато носите тежка раница всеки ден

Когато купувате раница, избирате точно тази, която ви е най – удобна

Когато купувате раница, избирате точно тази, която ви е най – удобна. Тя е перфектно изпълнена, здрава и ви пасва идеално. Но с течение на времето я пълните с все повече неща и гърбът започва да боли. Тъй като натоварването е постепенно, не осъзнаваме проблема в началото, но с времето може да стане доста сериозен. За съжаление това е проблем, с който най  често се сблъскват и децата и си заслужава да му обърнем по – сериозно внимание.

Ето какви са последствията от носенето на тежка раница всеки ден.

Позата се променя

Вероятно не осъзнавате колко много тежката раница се отразява на стойката. Може да проверите проблема като застанете нормално без раница и след това повдигнете пълна до ръба над раменете си и вижте как се измества цялото ви тяло. Този ефект е особено осезаем при деца.

Гръбнакът страда

Докато се навеждате напред, за да компенсирате тежката раница, наведената стойка може да доведе до проблеми с гръбнака. Мускулите са подложени на прекомерно напрежение и може да прерасне в сериозен проблем.

По-висок риск от артрит

Носенето на тежка раница може да надхвърли временната болка в гърба. Допълнителната тежест се предава чрез ставите на гръбначния стълб, бедрата и коленете. 

Основните мускули отслабват

Когато тежката раница ви принуждава да се навеждате напред, можете да започнете да губите сила в корема и гърба. Това може да предизвика и прекалено голям стрес на долната част на гърба. С течение на времето мускулите му действително могат да отслабят, което да доведе до болки в гърба.

Главоболие

Тежка раница, особено когато се носи твърде ниско по тялото, може да започне да дърпа претоварени мускули на шията и впоследствие да причини главоболие. В този случай махнете раницата и вижте дали ще има ефект.Добави коментар