Какво да правите, когато децата искат да пият кафе?

221
Какво да правите, когато децата искат да пият кафе?

Ако сте сред любителите на кафето, нищо чудно скоро да се озовете в ситуация, в която вашият 7 – годишен син и дъщеря ще иска да опита и от вашата напитка

Ако сте сред любителите на кафето, нищо чудно скоро да се озовете в ситуация, в която вашият 7 – годишен син и дъщеря ще иска да опита и от вашата напитка. И е нормално, те се интересуват от вкуса му, искат да се докоснат до нови неща, а щом мама пие кафе, значи е вкусно. Без значение дали го предпочитате с мляко и захар или чисто, дали е добра идея да давате и на детето ?

Кога децата могат да опитат кафе?

В някои вериги кафетерии се предлага огромно разнообразие от кафе напитки. Цветните и забавни чаши привличат децата като магнит и нищо чудно, че виждаме как те и поръчват фрапе и матча лате или напитка с вкус на тиква. Но освен кофеин, те съдържат и много голямо количество захар и мазнини. Понякога калориите на една кафе напитка от популярна верига се равнява на една голяма пица, а захарта е количеството, което те трябва да консумират в рамките на 3 дни, а не на един прием.

Реално кофеинът няма да наруши развитието на детето ви, но според експерти е добре да се ограничи всякакъв вид консумация на кофеин преди 18-годишна възраст - включително фрапе, чай и енергийни напитки.

Кофеинът е стимулант и макар че може да се шегуваме за зависимостта си от дневната си чаша наслада, големите дози могат да повлияят негативно на сърдечното и кръвното налягане - особено при деца и тийнейджъри. По-важното е, че кофеинът нарушава съня им.

Истината е, че често посещението на определена верига се превръща в повод за срещи, те са се формирали като социални зони, кара ги да се чувстват самостоятелни и независими.

Има две неща, които можете да направите за децата си, ако консумират или искат да консумират кофеинови продукти. Първото е да ги научите в кои продукти има кофеин, както и какви са неговите последствия. Стимулирайте ги да поръчват напитки без кафе или поне да ограничават другите си кофеинови напитки, като кола, както и шоколадът, до няколко пъти в годината.

Освен това им обяснете за захарта и им покажете, че трябва да избират по – леки версии и да не слагат допълнително количество или да искат напитката им да им бъде направена без или с по – малко захар.
Добави коментар