Какво да правим, когато бебето хълца

1849
Какво да правим, когато бебето хълца

Според причината има решение

Когато хълцането при новороденото дете не е постоянно явление, може да се справите с него самостоятелно. В следващите редове ще предложим няколко изпитани решения.

1/ При преохлаждане – внесете детето в топло помещение и веднага го нахранете, дори това да хранене да не е по план. Дайте му след това вода. Понякога след тази процедура хълцането спира веднага.

2/ Ако детето прекалено активно суче – правете почивки, за кратък период от време отстранявайте детето от гърдата и го дръжте вертикално. Попадналият в стомаха излишен въздух ще излезе. Това трябва да се прави и при хранене с изкуствено мляко – не правете голяма дупка на биберона на шишето – така може по-бързо да нахраните бебока, но не е полезно. След хранене задължително подръжте новороденето във вертикално положение. Така ще го предпазите от хълцане.

3/ Ако хълцането е с невротичен характер – потърсете невролог или друг специалист, който да назначи лечение.

4/ Когато детето реагира с хълцане на емоционално стряскане – тогава трябва да го спасите от излишния стрес. Сведете до минимум ситуациите, които провокират хълцане. Постарайте се за изветно време да се откажете от шумни гости, силна музика и други дразнители.


Добави коментар