Какво да подарим на дете на 1-2 години

418
Какво да подарим на дете на 1-2 години

Поканени сте на празник, но нямате идея какво да купите?

За да подарим нещо на детето, не се изисква повод. Когато обаче такъв е налице и е специален, струва си да се потрудим при избора на подарък.

Какво да подарим, когато детето е на 1 година?

Децата на тази възраст вече могат да ходят, интересни са им игри с движещи се обекти – коли, играчки за бутане, топки, кукли, които могат да ходят и др.

Освен това децата на около 1 година продължават да се учат да говорят. В този ред на мисли полезни за тях са игрите със звуци на животни. Може да купите меки говорещи играчки, музикални килимчета, интерактивни кукли и др.

Като подарък може да връчите всякакви играчки от „градския транспорт“ – кола-електромобил, локомотив, детска триколка, тротинетка и др.

Едно дете на 1-годишна възраст обича да играе в пясъчника. Изберете му за подарък комплект от кофа, лопатка, сито, гребло и форми.

Ако предстои да уважите празника на момиченце, не се колебайте да подарите кукла. На тази възраст малките деца се вълнуват от ролеви игри „майка и дъщеря“.Какво да подарим на дете, което е на 2 години?


Подходящи са всякакви пластмасови или гумени животни, плодове, зеленчуци, модели транспортни средства – самолети, колички, корабчета, с които може да се играят различни игри.

На тази възраст децата се учат да се хранят самостоятелно и все по-добре се справят с тази задача. Купете им детски съдове – чинийки, чаши, красиви салфетки и т.н.

Даваме още една идея – конструктор – той може да бъде от пластмаса, дърво, с магнити и т.н.
Добави коментар