Как токсичните отношения между родителите вредят на децата

123
Как токсичните отношения между родителите вредят на децата

Децата изпитват стрес по същия начин като възрастните

Децата изпитват стрес по същия начин като възрастните. Приблизително 13% от децата страдат от тревожност, защото живеят в нездравословна среда. Токсичните взаимоотношения между родителите са опасни за сегашния и бъдещия живот на детето и е важно да знаете как това да няма последствия върху развитието и психиката му.

Ето 8 начина, по които токсичната връзка между родителите влияе на вашето дете

1. Те ​​се чувстват болни през цялото време.

„Кажи на баща си, че няма да говоря с него.“ Тези фрази, изпълнени с негативни емоции към партньора ви, показват на детето ви погрешно разбиране за взаимоотношенията в едно семейство. Проучване показа, че ако не контролирате емоциите си, те могат да повлияят на физическото здраве на вашето дете.

2. Те свикват да бъдат жертвата.

Когато има психическо насилие от страна на партньор, което е унизително или унищожаващо, има и косвено насилие над дете. Децата стават жертви и могат да сметнат, че това е норма. В по – късни години те самите може да се превърнат в жертва, без да го осъзнават.

3. Те се чувстват виновни.

По време на криза, развод или токсични отношения, чувството за семейство се губи и много често децата могат да се чувстват виновни за кавгите и затова, че те са виновни за конфликтите.

4. Те обвиняват себе си.

Когато родител се чувства виновен през цялото време, този тип настроение може да се пренесе върху детето им. В някои случаи родителите купуват много играчки, за да зарадват детето си и за да компенсират емоциите си, в други случаи те не забелязват нищо, освен собствената си болка. Това се отразява на детето и то се чувства виновно за настроението им.

5. Те смятат, че чувствата им не са важни.

Отрицателните чувства също са важни и родителите не трябва да ги игнорират, според психолозите. Например, вашето дете може да се държи агресивно или изведнъж да стане твърде чувствително. Обърнете внимание кога това се е случило и дали не се дължи на взаимоотношенията с партньора ви.

6. Те са депресирани.

Изследвания показват, че депресията при майките е свързан с по-малко топлина във взаимоотношенията и това може да доведе до психологически проблеми за детето им в бъдеще.

7. Мъчат се да изберат страна.

Дете не може да се справи с токсичните отношения между родителите, затова често избира страната на един родител. Но това не е естествено и ще остави белег върху него. Затова е важно те да получат достатъчно любов от двамата родители.

8. Чувстват се тревожни и в опасност.

Децата са чувствителни и дори ако не разбират корена на проблема, те могат да почувстват, че нещо не е наред. Всяко дете може да реагира по различен начин, включително агресия, изолация и лошо поведение. Тревожността на децата и чувството, че са в опасност, могат да окажат влияние върху мисленето им, защото възприемат страха като много по-голям, отколкото всъщност е.Добави коментар