Как да си намеря гадже?

398
Как да си намеря гадже?

На Националната телефонна линия за деца

На Националната телефонна линия за деца децата търсят консултации по проблемите с любовните си и романтични връзки и сексуални отношения. Интимните си любовни проблеми са споделили 45% от обадилите се деца– 510 подобни консултации са проведени през юли, съобщиха от Държавната агенция за закрила на детето.

От там представиха статистика на звънелите на телефона за месец юли 2011 г. За месеца са постъпили 6353 обаждания, което означава средно по 205 на денонощие. Проведените консултации са 1549, или средно по 50 на денонощие. Част от консултациите са свързани с търсене на информация по въпросите на сексуалното здраве, полово-предаваните болести, сексуалната идентичност.

Зачестяват и обажданията на разведени родители - 82% от проведените консултации са с деца, а 10% - с родители. Родителите се тревожат около режима на виждане на децата им с бившите им партньори, изразяват страхове, че режимът не се спазва или че няма да имат достъп до децата си, или че за тях няма да бъдат полагани адекватни грижи от другия родител.Другите основни проблеми, за които децата търсят консултция и помощ, са взаимоотношенията с връстниците им (17% от обадилите се). Основните въпроси, които задавали децата на консултантите на телефона били „Как да си намеря приятели?“ и „Как да намеря гадже?“. Тя споделяли също конфликтите в отношенията си с приятелите.

В 14% от позвъняванията децата търсели информация за самата линия - за какво е, в какви случаи може да се позлва...

11% от обадилите се деца споделяли семейните си проблеми – най-често говорели за конфликти в семейството или за проблеми, свързани с раздяла и развод на родителите.

Психосоциалните проблеми обхващат 5% от обажданията – тук най-честите проблеми са страх и тревожност, липса на самоувереност, ниска самооценка, самота, психични заболявания.

В някои случаи се обаждат на линията родители, които имат психични заболявания и търсят консултация и подкрепа във връзка с притесненията си как да продължат да се грижат за децата си. Това обикновено са родители, които нямат подкрепа от други близки, а в общността липсват достъпни за тях услуги – например възможност за срещи с психолог. Естеството на тези заболявания изисква дългосрочна работа – както психиатрична, така и психологическа помощ. При липсата на възможности такива родители търсят други източници на подкрепа. Телефонната консултация може само отчасти да изпълни подобна функция, но във връзка с укрепване на капацитета им да се справят с болестта, да се ресоциализират и да бъдат полезни за децата си родители, за тях е важно да получават директна помощ, не само таква по телефона, съветват специалистите.

5% от консултациите са били за насилие над деца - физическо и/или психическо насилие в семейството, като родителите са сочени за извършители. Тези проблеми се проверяват.

За училищните си проблеми са говорили едва 1% от децата – макар да тече лятната ваканция, някои деца са се обаждали, за да се консултират за свои затруднения в ученето, отбелязват от Агенцията. Това са обикновено деца, на които предстоят поправителни изпити.

Както и предходните месеци, преобладават обажданията от тийнейджъри (75%) и от момичета (55%). Подобно съотношение на обажданията от момчета и момичета се наблюдава и по отношение на различните типове проблеми, т.е. отново леко преобладават по брой консултациите с момичета, независимо за какви проблеми се търсят консултации.През юли са подадени 39 сигнала за деца в риск. Повечето от тях са свързани с неглижиране или насилие над деца, като много често подателите са съседи или други загрижени граждани. Три са сигналите за безпризорни деца и деца на улицата.

Национален телефон за деца в риск стартира от 1 септември 2009 година у нас. Той беше въведен по директива на Европейския съюз. Националната гореща телефонна линия за деца е хармонизирана с единния европейски номер 116. В централата дежурят 5-ма специалисти, които са добре подготвени както просто да си говорят с децата, които имат нужда от внимание, така и да окажат спешна помощ, ако постъпи сингнал за насилие над малолетни.

Обажданията на номер 116 111 са безплатни и се приемат 24 часа в денонощието без почивен ден.Коментари

Коментар: 13
liubov

iskam da imam polovinka do sebe si ]

Коментар: 12
1

nogo iskam gadje

Коментар: 11
iskam gadje

iskam hubavo gadjke

Коментар: 10

az s1m na 24 godini i si t1rsq priqtelka molq pomognete mi

Коментар: 9

nqkoi shte pomogne li

Коментар: 8
iskam da se sv1rja s gost 6

seriozna vr1zka
krasi от 30 септември 2015 | 13:08

iskam da si namerq gadje

moje li da mi pomognete

Коментар: 7
seriozna vr1zka

iskam da si namerq gadje

Коментар: 6
kak da si nameriq gadge

MNOGO IZKAM DA SI NAMERIQ GADGE NA MOITE GODINI AKO MOGE DA MI POMOGNETE DA SI NAMERIQ

Коментар: 5
gaje

az haresvam tozi koito mi e goliam vrag i vseki pat se opitvam da ne se raz- kria. az ne moga da sam tolkova pretpazliva. POMOGNETE MI MOLIA!!!!

Коментар: 4
iskam da si namera gadje

ako me haresat zashtoto sam (ne obvarzan , hubav moje bi , fubolist [igraq macove ] , i ako me haresa nqkoi ot drujba 2 haresva me ako ne ne )

Коментар: 3
iskam da si namera jadje

ako me haresat zashtoto sam (ne obvarzan , hubav moje bi , fubolist [igraq macove ] , i ako me haresa nqkoi ot drujba 2 haresva me ako ne ne )

Коментар: 2
kak da si namerq gadve

na4i obagdal sam se 1000 pati da pitam kak da si namerq gadve nishto ne pomagat


Добави коментар