Как да се справим с крустите

987
Как да се справим с крустите

Има лек за това неприятно, но безобидно, и често срещано състояние на скалпа на новороденото

Неприятно, но безобидно, и често срещано състояние на скалпа на новороденото. В леките случаи кожата на главата е олющена и суха и изглежда като че ли бебето има пърхот, а при тежките, бебето има на главата си плътни, мазни, жълтеникави, люспести корички.

На лоша хигиена ли се дължи появата на крусти?

Не, хигиената не е фактор за появата на крусти. Появата им се дължи на прекомерната секреция на себум и пот, както и на разпространението на микроскопични гъбички на повърхността на кожата (симптомите са свързани с прехвърлянето на хормони от майката към бебето в края на бременността).

Ако бебето Ви има крусти, препоръчваме да миете косата му със специален шампоан, например Mustela Bébé Foam Shampoo for Newborns – „Мустела Бебе Шампоан пяна за новородени”.Освен това трябва да мажете скалпа на бебето с подходящ продукт като Stelaker на Mustela Dermo-Pediatrics – „Стелакер” на Мустела Дермо-Педиатрия, който подпомага изчезването на крустите и ограничава повторното им появяване, тъй като действа директно върху техния причинител.Мога ли да използвам масло от сладък бадем за лечение на крусти при моето бебе?

Маслото от сладък бадем може да помогне да отстраните крустите от скалпа или лицето на вашето бебе, защото то притежава омекотяващо действие.

Въпреки това, то няма да подейства върху причинителите му и крустите могат да се появят отново.

За по-ефективна борба с тях препоръчваме да използвате специфичен продукт за грижа за кожата като Stelaker на Mustela Dermo-Pediatrics.Чрез регулирането на секрецията на себум и пречистване на кожата, този продукт ще Ви позволи да елиминирате крустите, както и ще ограничи повторната им поява.Добави коментар