Как да се справим с детската агресия

12527
Как да се справим с детската агресия

Пет съвета

Децата са различни, като от време на време се срещат и агресивни. Днес ще поговорим за различни методи за борба с детската агресия.

Съществува определена схема на поведение за родителите, които искат да превъзпитат твърде агресивното си дете. Стана ли ви интересно?

Бързодействие

Никога не чакайте детето само да се успокои, тъй като при реалната агресия това не се случва от само себе си. Винаги давайте знак на детето, да знае, че е постъпило неправилно. Веднага след простъпката.

Игра по сценарий

Старайте се да реагирате на агресивното поведение на детето по един и същи начин всеки път. Нека знае, че ако се държи лошо, то ще бъде методично наказвано. Изключете излишни сцени и драми.

Обсъждайте проблемите

След като детето се успокои след поредния пристъп, обсъдете с него подробно дадената ситуация. Уточнете поради какво и защо е постъпило така. Смята ли това за справедливо?

Отговорност за своите постъпки

Научете детето да осъзнава последствията от своите грешки и да поема отговорността за тях. Това е един от основните ни съвети днес. Нека детето разбира, че никой няма да му решава проблемите – това ще бъде най-важният житейски урок.

Справяне с вината

Дори ако детето ви е трябвало да се извини, нека след това с обиденото дето се хванат за ръка. Правете това така, че да не е неловко. В противен случай детето ви може никога да не промени в положителна посока.Добави коментар