Как да предпазим детето си от слънчеви изгаряния?

339
Как да предпазим детето си от слънчеви изгаряния?

Не забравяйте, че слънчевите очи са опасни

Така дългоочакваното лято е вече в разгара си, планираме почивката и се подготвяме да се насладим на времето, прекарано с децата си. Не трябва да забравяме обаче, че така приятните топли слънчеви лъчи могат да бъдат и опасни.

Причината за това е, че в спектъра на слънчевата светлина влизат и ултравиолетовите лъчи, които могат да имат пагубно влияние върху кожата, особено върху уязвимата кожа на децата.

Най-често срещаните симптоми на слънчево изгаряне са: червенина, подуване на кожата, болка, треска, втрисане, слабост, сърбеж и белене на кожата.

Внимание! Не чакайте тези симптоми да се проявят – това означава, че слънчевите лъчи вече са увредили кожата на вашето дете. Ако детето ви вече е получило слънчево изгаряне с мехури, не ги докосвайте, а потърсете медицинска помощ.

Няколко сериозни слънчеви изгаряния в детска възраст могат да удвоят вероятността от развитие на тежка форма на рак на кожата. Затова спазвайте следните препоръки:

За бебета под 6 месеца е противопоказно да се излагат на пряка слънчева светлина. Дръжте бебето на сянка, облечено в удобни памучни или ленени дрешки със светъл цвят, и задължително му слагайте шапка.

Шапката е задължителен аксесоар и за по-големите деца – тя ще ги предпази от топлинен удар. Ако детето ви не иска да я носи, дайте му личен пример и сами сложете шапка на главата си.

Избягвайте обедното слънце между 11 и 16 часа, излизайте в ранните сутрешни часове или късно следобед.

За да изгори кожата на детето ви, не е необходимо да му стане горещо или да видите, че се е зачервила, реагирайте превантивно.

Не оставяйте детето си под преките слънчеви лъчи за повече от час и 1/2.

Винаги използвайте слънцезащитен продукт, за предпочитане с фактор 50+.

Намажете обилно и нанасяйте често слънцезащитния продукт, особено ако детето си играе във водата или се изпотява много.

Кожата на малките деца е особено чувствителна както към UV лъчите, така и към химическите алергени, затова подбирайте слънцезащитни продукти, които не съдържат съставки, които биха дразнили кожата.

Именно такива са лосионът и спреят от новата серия NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive. Те съдържат високоефективни UVA-филтри, благодарение на които започват да действат незабавно след нанасяне.

Високият слънцезащитен фактор 50+ осигурява максимална защита за нежната детска кожа. Във формулата на двата продукта не се съдържат ароматизатори, оцветители и консерванти, което намалява риска от появата на алергични реакции на кожата.

NIVEA SUN Kids Pure & Sensitive лосион и спрей са изключително водоустойчиви, което им позволява да запазят повече от половината слънцезащитен фактор, дори след като децата ви са прекарали 20 минути във водата.Изберете подходяща слънчева защита, следвайте тези съвети и ще гарантирате здравето на кожата на вашето дете, за да може то да се наслаждава на лятото сега и за в бъдеще!Добави коментар