Как да поддържаме хигиената вкъщи, когато имаме бебе?

382
Как да поддържаме хигиената вкъщи, когато имаме бебе?

Запитвали ли сте се как точно трябва да се промени хигиената вкъщи, когато се сдобиете с нов член на семейството?

Запитвали ли сте се как точно трябва да се промени хигиената вкъщи, когато се сдобиете с нов член на семейството? Как той ще съжителства с вашия домашен любимец? Кого да каните и кого да не каните, дали да се събувате или не? Ето на какво трябва да обърнете внимание:

Събуйте си обувките

Можете да влизате с обувки, дори и при новородено, но не е препоръчително да го правите, предупреждава Дарик радио. Една от причините е българската народопсихология и нашите средностатистически хигиенни навици и повсеместната „чистота“ по улиците ни. Затова не е хубаво да влизате с обувки, дори е добре при новородените да се събувате пред вратите. Не се доверявайте и на калцуните, тъй като не са надеждни.Мийте домашните любимци

Тези, които излизат навън, се мият изключително щателно, ако трябва и повече пъти. Децата вдишват космите, дори и от години да нямате домашен любимец. Не махайте домашните любимци, освен ако не е наистина наложително. Запознайте ги с детето от ранна възраст. Изследвания доказват, че запознанството на бебето с животно, още от ранната му възраст, намалява шанса за развитие на алергии в неговата по-късна възраст с до 80%.

Стерилизация

Ако бебето има нужда от специална хигиена, от болницата ще ви изпишат още с препоръки и в такива случаи трябва да се пази изключителна чистота. Но в нормална среда няма нужда непрестанно всичко да се стерилизира. Не е нужно да миете биберона всеки път, когато падне. Интересно е, че родителите, които лапват падналия биберон на земята, преди да го дадат на бебето, всъщност правят позитивен трансфер на добри бактерии към детето. Веднъж дневно е достатъчна стерилизацията.

Не гладете

Ютията не стерилизира дрехите. Гладете ги, за да изглеждат добре, но не живейте със заблудата, че парата има стерилизиращо действие.

Може да правите и ремонт вкъщи, но със специална боя.

Добави коментар