Как да научим бебето да пълзи

5751
Как да научим бебето да пълзи

Важно е детето да проходи, но педиатрите са категорични, че е също толкова важно детето и да пропълзи навреме

Много често малките деца пропускат етапа на пълзене, като започват направо да ходят. Сякаш има нещо особено в пропълзяването? Важно е детето да проходи, но педиатрите са категорични, че е също толкова важно детето и да пропълзи навреме.

Общо взето бебето трябва да започне да пълзи на 6-7 месеца. За да се научи да пълзи преди да започне да седи, има няколко начина да му помогнете.

1. Дайте му свобода на действие и пространство. Постелете на пода топъл килим с къс косъм или одеало. Сложете отгоре детето.

2. Следете го да е в безопасност. Отстранете всякакви предмети по пътя му.

Вижте още: Седеммесечно бебе кара водни ски (видео)

3. Стои ли уверено детето на крака и ръце? Покажете му със собствен пример как да пълзи. Направете пълзенето игра, отначало с жестове и мимика, а след това с действия.

4. На детето му е най-трудно да повдигне корема си от пода - все пак той представлява почти половината от теглото му. Сложете под коремчето малка възглавница или свито одеалце. Полюлейте бебето. Нека свикне с позицията -  на ръце и крака.

5. Дрехите на бебето трябва да са удобни и да не ограничават движенията му.

6. Не спирайте движението на детето. Ако тръгне към някой стол или маса, преместете ги, за да продължи похода си.Добави коментар