Как да намалим усещането за дискомфорт при атопичен дерматит?

433
Как да намалим усещането за дискомфорт при атопичен дерматит?

Едно от най-често срещаните заболявания при бебетата

Атопичният дерматит е едно от най- често срещаните заболявания при бебетата. То се причинява от дефицит на липиди в кожата, като обикновенно се проявява под формата на сухота, придружена с поява на екземни червени петна и силен сърбеж.

Кожата, предразположена към атопия, е суха, грапава и бедна на липиди, които осигуряват целостта й. По този начин тя става по-уязвима и пропусклива за външни агенти, които предизвикват възпалителния процес. Това увреждане на защитната система на кожата, в комбинация с повишена реактивност на имунната система, води до атопичен дерматит.Ако Вашето дете страда от атопичен дерматит, ежедневната употреба на продукти, специално разработени за кожа, склонна към атопия, е изключително важна.

Решението: Stelatopia® на Mustela® - Цялостна програма за хигиена и грижи, предназначена за кожа, склонна към атопия.

Mustela® разработи пълна гама продукти на базата на уникална патентована съставка – дестилат от слънчогледово олио, който възстановява кожните липиди и формира активна хидролипидна бариера. Хипоалергенни, формулирани да сведат до минимум риска от алергични реакции, продуктите подобряват състоянието на кожата на Вашето дете. Продуктите от гамата са тествани на атопична кожа под дерматологичен или педиатричен контрол.

За всекидневно почистване на лицето, тялото и косата препоръчваме използването на почистващ продукт, който не съдържа сапун - Stelatopia® Почистващ крем.

За нежно почистване на лицето, тялото и зоната на памперса препоръчваме Stelatopia® Почистваща вода без изплакване.В периодите на възпаление използвайте Stelatopia® Млечно олио за вана, което почиства кожата, възстановява липидите и намалява усещането за дискомфорт.За ежедневна употреба при къпане в периодите на възпаление използвайте Stelatopia® Емолиентен крем, който почиства, защитава и омекотява кожата. Продуктът е подходящ като допълнение към локално лечение с кортекостероиди.Добави коментар