Как да избегнеш драконово проклятие

90
Как да избегнеш драконово проклятие

Хълцук се изправя лице в лице срещу чудовищния Храчко Оригвалски

„Как да избегнеш драконово проклятие“ отново среща малките авантюристи с прочутия викингски герой! В битката със саблезъбите дракони тук се включва чудовищният Храчко Оригвалски и неговите ученици - грозни млади главорези, които крещят неистово, възбудено и безумно като учителя си. Всъщност Хълцук е героят на този разказ, въпреки че никога нямаше да го разберете по външния му вид, защото е дребен, с рижава коса и съвсем, съвсем обикновен. Рибоног пък е най-добрият приятел на Хълцук - само кожа и кости, като бобена шушулка, измъчвана от астма, сополи и кривогледство.

За автора:

Родена в Лондон през 1966 г., Кресида Коуел нашумя с оригиналната поредица за Хълцук, издаваща любовта й към щурата детска литература. Писателката е завършила английски език в Оксфорд, а въображението си захранва на един пуст остров край западните брегове на Шотландия, където създава и илюстрира своите истории, лови риба за прехрана и... сънува Норбърт Откачалски.

„Как да избегнеш драконово проклятие“ е четвърто поред заглавие от серията на Кресида, но не мислете, че е задължително да прочетете книжките за Хълцук в тяхната последователност!Добави коментар