Как бебето показва, че ви обича

344
Как бебето показва, че ви обича

По какво да познаете привързаността му

Истината е, че малките бебета няма как да ви дадат онзи отговор на чувствата, който смятате за напълно оправдан предвид всички безсънни нощи и грижи, които полагате. Съществуват обаче малки, но почти ежедневни знаци, че връзката помежду ви става все по-силна с всеки изминал ден и е добре да следите за тях, за да не пропуснете да им се насладите.

Бебето знае, че вие сте вие

Само след първите няколко седмици бебето ви вече ще ви разпознава и ще е в състояние да изрази предпочитанието си към конкретен възрастен, който обикновено е майката. След поредица от тестове, психолози от Калифорнийския университет са доказали, че бебето е в състояние на отличи кърмата на собствената си майка от която и да е друга кърма, главно благодарение на обонянието си.

Бебето флиртува с вас

Месец след раждането си, бебетата вече разпознават и отговарят на различни гримаси и изражения на майчиното лице. Появяват се онова срамежливо и в същото време игриво отклоняване на погледа, само за да бъде съсредочен във вас след секунди. Около четвъртия си месец бебето ви вече ще е в състояние да се фокусира дотолкова, че да имате усещането, че не откъсва поглед от вас (центърът на вселената му) и най-вероятно ще сте прави. Единственото, което ви остава е и вие да флиртувате в отговор.

Усмихва се, макар и плахо

Вероятно познавате хора, които твърдят, че първите опити за усмивка на детето ви са просто „газове” – не ги слушайте. Специалистите са по-склонни да вярват, че най-плахите подобия на усмивки са по-скоро имитация на вашото засмяно изражение. Реални усмивки, със социално значение, може да очаквате от бебето си не по-рано от 6-8-а седмица. А когато това се случи е важно да помните едно – бебето ви вече свързва „появата” ви с усещането за нещо хубаво, което няма как да не ви зарадва, при това неимоверно.

Търси ви с ръцете си


Почти всяко бебе обича да бъде в прегръдката на родителите си, но обикновено са му нужни около 6 месеца, за да може да покаже, че иска точно това от вас. Протягането на детските ръчички с желанието да бъдат взети във вашите е един от най-красноречивите знаци за доверие и обожание към родителите.

Целува ви или поне се опитва


Някъде около годинката детето може да започне да раздава първите си целувки – от сърце, макар и не особено сполучливо. Може да очаквате мокри, понякога дори леко болезнени „атаки” към части от тялото ви, но бъдете сигурни, че са искрени и изключително силни признаци на огромна любов.
 Добави коментар