Къде ще уча?

78
Къде ще уча?

Наплив за едни училища и недостиг на деца в други

Записването за първи клас е в разгара си. Напливът в един учебни заведения и липсата на деца в други предизвика упрека на заместник-образователиня министър Милена Дамянова. Тя препоръча ръководствата на училищата да направят всичко възможно, за да станат атрактивни за деца и родители.

В столичното 105-то училище вече има над 130 кандидати за първи клас при свободни места за 87 деца. С всеки изминал ден има нови заявления и желаещи. Тайната на успеха на това училище е в разнообразната програма на обучение.

В София близо 10 хиляди първокласници ще прекрачат за първи път училищния праг на есен. В столицата има 154 учебни заведения, които да ги приемат и все пак има опашки пред едни, а други дори закриват паралелки заради липса на деца.

Крайната дата за подаване на заявления за записване на първи клас е 31-ви май. Освен реда на записването, важен критерии в много от училищата е районът, в който живее детето, дали има братче или сестричка в същото училище, и дали родителите са в системата на образованието, припомня ТВ7.Коментари

Коментар: 1
първи клас

а защо никой не казва как изнудват училищата за пари, за ада вземат дзетето ти и как ги подлагат на тестове които са незаконни


  • 1

Добави коментар