Изложение "Световно образование"

79
Изложение Световно образование

Представя 42 университета

За образование в чужбина мечтаят много български кандидат-студенти. Годишно през изложенията с представители на висши училища минават около 7000 младежи. Повечето от тях обаче преследват мечтите си, без да са наясно какво точно ще работят, след като завършат.

42 университета от Европа и Канада са представени на първото за тази година изложение "Световно образование", съобщи ТВ7. Голям е интересът към висшите училища в Дания и Швеция, които предлагат безплатно образование. Предпочитана държава за учене е и Холандия.

Университетите във Великобритания привличат с интересни програми, които комбинират различни специалности в една, например психология и криминалистика, мениджмънт и право.

Българският работодател, от своя страна, търси хора, които са адаптивни и могат да му вършат работа, без значение дали са завършили в България или в чужбина.

Британските университети от тази година дават намаление на таксата за образование, която може да достигне до 9000 паунда. Отстъпката зависи от високата оценка от матурата, отличната диплома и семейния доход.

Изложението продължава и днес от 10 до 18 часа в столичния хотел "Хилтън".Добави коментар