Изкуство за малките

112
Изкуство за малките

Всички деца обичат моливи и бои

Няма възраст, в която децата могат да започнат да разбират от изкуство. Това доказва образователният проект "Изкуство за малките". Той се практикува в галерии. В тях деца сами избират картина, която възпроизвеждат с моливи и пастели през собствения си мироглед.

Няма дете, което да не обича моливи и бои. Още от малко. В проекта "Изкуство за малките" обаче се рисува основно с пастели. Рисуването е последният етап от целта на организаторите, посочва ТВ7.

Първо, родителите трябва да осъзнаят, че галериите не са само за възрастни и за хора, които разбират от изкуство. Следващата стъпка е да прекрачат прага на галерията и да се изумят на какво са способни децата им.

Всяко дете получава ценни съвети, които го стимулират да не се отказва, ако сгреши. Рисуването в галерията доказва, че мястото, където децата могат да се забавляват заедно, не е само на площадките и детските клубове.

Освен че развива въображението, рисуването дава и самочувствие на децата. Не са малко скритите таланти, които изникват между картините. Старанието винаги се оценява високо - всички рисунки се подреждат в изложба, а после в семейната колекция.Добави коментар