Истински мъж?

296
Истински мъж?

Как да възпитавате момчето

Психолозите твърдят, че за да отгледате мъж, трябва по-малко да се карате на малкото момче и повече да го хвалите. А повечето родители всъщност правят точно обратното. Момчетата по природа са по-уязвими от момичетата. Освен това понятието „мъжественост” през последните десетилетия значително се промени.

Достатъчно много изследвания показват, че жените вече харесват образовани, уверени, но и емоционални мъже, които не се комплексират от миенето на чинии, например. Успехът, както винаги, е в златната среда. А това означава, че трябва да преразгледате стереотипите за „мъжко” възпитание.

Как да отгледате истински мъж?

Не скъпете ласките към малкия си син, не се страхувайте, че ще отгледате „женчо”. Напротив – така вие ще моделирате нормалните взаимоотношения между мъжа и жената, в чиято основа е любовта.

Не засрамвайте момчето си, ако плаче. Истинската мъжественост се възпитава по друг начин. Например, ако заедно отидете да напазарувате за вкъщи или заедно „ремонтирате колата”.

Грешка е да изисквате от момченцето безпрекословно послушание и точност. Момчетата идват на този свят, за да го променят. Момчето има нужда да проявява инициатива и да отстоява мнението си.

Не прекалявайте с опеката си - не се опитвайте да го предпазите при всеки повод.

Споделяйте с момчето своите проблеми и планове, търсете съпреживяването и съчувствието му. Дали момчето ще се превърне в добър баща може да се съди и по това какъв син е.

Пазете авторитета на мъжете от обкръжението ви, не го подривайте с пренебрежителни реплики и груби изрази, особено по незначителни поводи.

Поощрявайте общуването с качествени представители на силния пол, които имат себеуважение.Добави коментар