Истини за родителството, които никой не ви е казвал

440
Истини за родителството, които никой не ви е казвал

Младите родители често искат съвети за това как да бъдат добри майка и баща

Младите родители често искат съвети за това как да бъдат добри майка и баща. И ако скоро  митовете за безсънните нощи, пълните памперси, едночасовото люлеене преди заспиване, смяна на дрехи след всяко хранене, целодневното носене на пижама и хапването на крак скоро ще бъде реалност, има и някои по – дълбоки факти, които може никой да не ви каже.

За тъмните страни на родителството и за какво да са готови новите мама и татко, разказват от Mom.me.

Може да съжалявате, че станахте родител

Малко родители имат дръзновението или жестокостта да признаят това съжаление на децата си, да не говорим, да изразят тези чувства на глас.

Но ще има моменти, в които ще изпитате съжаление към себе си, ще плачете и ще се питате защо хората слагат отглеждането на дете като първостепенна задача в живота си.

Може да започнете да обичате децата по-малко, след като имате собствени

Те може да изглеждат невинни и беззащитни същества, но признайте си - имат способността да ви изкарат от релси и да ви скъсат нервите с постоянно тръшкане, викане, хленчене, неразбиране, нежелание да правят нещата по правилата. В този случай бихме искали да имаме по – малък досег и преживявания с тях. Просто могат да си останат в къщи.

Може да загубите приятели

Родителството преконфигурира и преобръща живота ни по неподозиран начин. Сега може да нямате време за старите си и свободни приятели, няма да имате сила за редовните петъчни партита или за събирането на кафе в ранния следобеден уикенд. Приятелите ви може да се отдръпнат, но не се винете. Всичко това е част от процеса.

Може да се откажете от нещо, което някога сте обичали

Никой няма всичко на този свят. Целият живот включва жертвоприношение и родителството винаги има своя дял в него. Това е като тези приятели, които остават или се завръщат, или никога не се връщат назад. Някои мечти, страсти и любов остават дори след раждането на бебетата. Някои се връщат. Други не.

Един ден може да се почувствате, че детето ви е непознато

Може би когато то каза "Мразя те." Моментите, когато те разочарова. Разбирането, че се развива, че търси вее своите приятели, имат собствени интереси, собствени идеи. Понякога странността е красива. Друг път е страшна.

Може да откриете истини за вашите собствени родители

Да бъдете родител може да се окаже като отражение, в което виждате с по-голяма яснота всички грешки, които родителите ви са правили. Или да видите същите грешки, които правите и вие. Но и да научите уроци или да поправите нещо, което ви е боляло. Родителството е безкраен урок, спадове и възходи.

Може да изживеете ужасни неща

Червени очи, изпотени длани, собствените ви сълзи, които се стичат докато се опитвате да успокоите ревящото новородено, способността да не контролирате нещата. Ще минете и по този път и единственото, което ще искате е да излезете и да крещите.

Сърцето може да ви боли

От болка, ярост, любов, умиление, страх, несигурност, гордост….Всичко, което се случва с детето ви ще го изживявате хиляди пъти и то е по – силно от всичко друго на света. Добави коментар