Имаш мързеливо дете?

211
Имаш мързеливо дете?

Вземи му куче

Ново проучване показва, че подрастващите, които имат куче, са по-активни физически от връстниците си, които водят заседнал начин на живот на дивана.

Американски учени твърдят, че на домашните любимци вече може да се гледа не само като на най-добрите приятели на човека, но и като на социален инструмент за стимулиране на физическата активност.

В изследването са взели участие 618 двойки юноши и техните родители. Резултатите показали, че подрастващите от семейства с куче се движат повече от другите младежи, съобщи woman.bg.

Данните изненадали изследователите, тъй като досега притежанието на четириног любимец се свързваше с повишена двигателна активност от страна на възрастните, тъй като често родителите разхождат кучето. Учените обаче открили увеличено движение при децата.

Проучването, публикувано в American Journal of Preventive Medicine, подкрепя всички алтернативни методи за раздвижване на съвременните младежи. Независимо дали разхождат кучето или не, самото му присъствие кара хората да стават по-често от дивана.Добави коментар