Игри за съвсем малки деца

206
Игри за съвсем малки деца

Идеален начин да разсмеете детето и да се позабавлявате заедно

Развитието на детето може да започне още от периода на пелените. Нека да разгледаме 3 примера за удачни упражнения.

Развиващите игри помагат да децата да проговорят рано и да навлизат в света на големите по-бързо. Ключови за това са активното и позитивно взаимодействие, общуването с родителите, повтарянето на познати игри и развиването на полезни навици.

1. Игра за новородени – тя обучава на социално взаимодействие

Скрийте се от детето, прикривайки се с одеало. След това внезапно се появете изпод него. Тази игра е интересна за детето и е необходимо да я играете често.

Тя учи на социално взаимодействие, позволява на детето да се учи да разпознава външни сигнали и да развива своите емоции.

2. Игра за деца на 4-12 месеца и по-големи. Формиране на речников запас чрез въпроса „къде?”

Тази игра е сходна на предходната. Покажете изпод одеялото играчка. След това я скрийте отново там. Попитайте детето къде е играчката. След това я покажете. Произнасяйте добре звуцит и започнете да разнообразявате темите и предметите.

3. Деца на една година и по-големи. Разясняване на понятието „не”

 Скрийте играчка под одеялото. Този път назовете името на човек или название на нещо, което не криете. Ако криете мече, попитайте „къде е тати”. След това вдигнете одеялото и изразете удивление. Кажете: „не, това не е тати”, „това е мече”. 

Тази игра развива наблюдателността, засилва способността за визуално възприятие, учи на запаметяване на думи като „къде” и „не”. Освен това развива чувството за хумор на детето. Кара го да търси решение на различни проблеми.

Добави коментар