Игри и занимания за децата през лятото

5989
Игри и занимания за децата през лятото

За да бъдат винаги ангажирани с нещо приятно и вълнуващо, а и за да стоят далеч от екраните

Независимо дали детето ще остане през почивните месеци в града, или ще го изпратите на село или в провинциален град, винаги е добре да имате под ръката поне няколко идеи за игри, които ще го развличат с часове и дори дни.

Днес ще ви предложим няколко вълнуващи занимания за деца на различни възрасти:

1/ ПистаАко детето ви обожава да играе с колички, то създайте истинска писта на поляната. Необходими са ви подръчни материали. Гарантирано играта ще е продължителна.

2/ ФермаКогато играенето с колички доскучае на детето, предложете му да построи ферма. Задължително трябва да има водоем под формата на съд с вода, където животните да се мият. Използвайте въображението си, за да създадете истинско стопанство.

3/ Потрети от листаВашето дете ще бъде развълнувано да използва своето абстрактно мислене, докато създава тези апликации от цветя, листа, клонки, плодчета и др.

4/ Приказни мотивиЕдна от любимите детски игри  е да има постройка, която да служи като укритие или пък „свое местенце“. Първо дайте идея на децата да измислят как да изглежда, а след това и как да го устроят отвътре. Палатка от обръч или пък завеса от цветни ленти?

5/ Игра със слънчевата светлинаТя е отлично занимание и в града, и на село. Най-простата задача на света – да се създаде слънчев часовник. Друга идея – поставете фигура и изрисувайте нейната сянка.

6/ Преодоляване на препятствияИзберете безопасно място и използвайте въже, за да създадете препятствия за децата. Необходими са ви няколко дървета, около които да сътворите приключенска обстановка. Измислете каква да бъде целта на заниманието – да се пренесе нещо важно, да се спаси някого или др.

7/ Гирлянди от листаКажете на децата да съберат всякакви листа и да направят от тях гирлянди. Тази игра развива фината монорика и учи малчуганите да шият. За игра може да бъде използвана обикновена тънка пръчка или пък детска пластмасова игла.Добави коментар