Играчките до 1 година

240
Играчките до 1 година

Какви трябва да са те?

Най-честата грешка на родителите е, че затрупват децата си с играчки. По този начин бебетата се разсейват и не могат да се концентрират. До първата годинка те могат да съсредоточат вниманието си върху три предмета.

Друга грешка е да се дават играчки, които са многофункционални и с които бебето се занимава твърде дълго. Така липсва контактът на детето с родителя и бебетата привикват повече към предмети, отколкото към хора.

Играчките, подходящи за първите 3 месеци на детето, трябва да са малки и червени, защото този цвят стимулира бебето. Активизира нервната му система и кръвообръщението.

Във възрастта от 4 до 6 месеца бебето вече само може да определя колко време ще играе. Родителят трябва да го остави да води, като, разбира се, е под постоянно наблюдение. Подходящи са меките и гумени играчки, които може да сложи в устата си и с които да не се нарани.

Важно в тази възраст е и бебето да играе с топки, защото те са любими играчки на всички деца и развиват много умения. За предпочитане са надуваемите. Хубави са играчките от естествени материали – дърво вместо пластмаса и тези от памучни материи.

Във възрастта от 7 до 9 месеца децата се радват най-много на предметите, които родителите ползват в ежедневието. Всичко, което пее и свири, в тази възраст вече е подходящо за тях.

Родителите не трябва да забраняват на децата си да пипат всякакви предмети, защото те са любознателни и по този начин искат да се учат.

Във възрастта от 10 до 12 месеца чрез играчките у децата трябва да се развиват двигателните им умения, координация и балансиране, стана ясно в предаването на Нова телевизия "На кафе".Коментари

Коментар: 1

това че си играят с предметите от ежедневието е много вярно


  • 1

Добави коментар