Идва зима. 5 съвета как да облечете детето

2170
Идва зима. 5 съвета как да облечете детето

Важат и за по-опитните родители

Много майки на малки деца се питат: как да облека детето за разходка, когато навън е студено?

За една разходка няма лошо време. Разбира се, стига навън да не е минус 30 градуса и да духа свиреп студен вятър.

При избора на облекло за есенно-зимна разходка е важно да отчетете каква е температурата на въздуха и типа подвижност на детето.

1/ Изберете шапка
Шапката за детето през студените месеци от годината трябва да бъде от вълна или от памук. За да защитите главата на мъника, ориентирайте се към модел с уплътнение при ушите. За да покриете и зоната на шията, препоръчваме шапка-шлем.

2/ Заложете на бельо от натурални материи
За да не замръзне детето по време на разходката, задължително сложете под панталона и пуловера бельо от памук или вълна. Не е наложително да навличате детето с много дрехи. Важно е те да са достатъчно леки и просторни. Не бива да ограничават движенията на детето.

3/ Дръжте крачетата на топло
Много важно е как е обуто детето по време на разходката. Краката трябва да останат топли. Обувайте вълнени чорапи и избирайте ботуши от натурални материи.

4/ Не прикривайте с шал устата на детето
По време на разходка никога не поставяйте шала пред устата на детето. При дишането ще се образува зона на много влажен въздух. Детето ще диша този влажен и студен въздух през намокрената тъкан. Това може да доведе до простуда.

5/ Винаги имайте на разположение два комбинезона
Единият е за температури до минус 10 градуса, а другият за минус 20 градуса.

Ако по време на разходката имате колебания дали на детето не му е студено, пипнете нослето, шията и ръцете малко над дланите. Ако тези зони са топли, няма за какво да се тревожите.


Добави коментар