И през лятото може да се учи, но чрез забавление

435
И през лятото може да се учи, но чрез забавление

Затвърждаваме наученото през годината и минаваме напред

Лятото е прекрасно време за децата, което те прекарват в неуморими игри. Свободните от обучение месеци обаче не са повод за родителите, да позволяват на децата си да забравят всичко научено досега. Напротив, всеки родител би могъл да положи усилия да направи така, че наученото да бъде упражнено и затвърдено. А защо не и умножено?

От dete.bg направихме кратка, но ползотворна разходка из продуктите, които предлагат българския пазар. Кратка, защото възнамеравяме да продължим да се „разхождаме” и да откриваме полезни за децата ви книжки, игри и занимавки.

Подбрахме няколко предложения. Надяваме се, че те са сполучливи и ще провокират у детето ви желание да размишлява, да действа и да играе.

1001 неща, които да откриеш в морето

Изпълнена със скрити неща и морски животни, които децата трябва да преброят или за които да говорят, тази книжка с невероятните си картинки подсигурява часове на забавление в търсене на отговори и скрити загадки.


Малките читатели ще се наслаждават да откриват тайните на морето, докато наблюдават косатки на хоризонта, търсят рибки в кораловия риф или намират монети, докато се гмуркат надълбоко. Цена: около 6 лева.

Направи си сам приказка

От какво са направени приказките? Кои са основните им съставки? Каква е класическата рецепта за приготвяне на приказки и как можем да се отклоним от нея?

Всички деца имат вкус към измислените светове - нали ги създават ежедневно. Тази игра не им казва какво да измислят, а ги учи да комбинират и свързват идеите си в увлекателни за читателите приказки.

С помощта на 20-те илюстровани карти с основните елементи на вълшебната приказка - герой, злодей, пътуване, измама, задача, беда, помощник и пр., децата могат да "разглобят" познатите им приказки и да открият механизма, по който да съчинят свои собствени. А приложената към комплекта "Карта на приказката" ще им покаже как да свържат елементите в сюжет със завръзка, перипетии, кулминация и развръзка.

Картите са разработени въз основа на "Морфология на приказката" на Владимир Проп и "Граматика на фантазията" на Джани Родари. Цена: 16 лв.

Занимателна книга за динозаври


Пътувай назад във времето към ерата на динозаврите с тази страхотна занимателна книга! Открий всички твои любими динозаври на едно невероятно място! Всички занимателни дейности са свързани с праисторическите обитатели: тирекс, стегозавър, трицератопс и диплодок. Книгата включва:

- Сикери на праисторически създания;
- Разгъващи се страници с пейзажи от Джурасик;
- Лист с невероятни шаблони;
- Хартия с динозавърски щампи.
Цена: от 15,22 до 18 лв.


Да си направим от хартия! Празнични украси


Комплектът ще ви помогне да създадете уют и настроение в своя дом, в класната стая и детската градина за всеки ден и за различни празници. Комплектът съдържа: • лесни инструкции стъпка по стъпка • 96 великолепно декорирани листа хартия, от които да направите сами оригинална и разнообразна празнична украса. Необходими са ви само ножици и безцветни лепенки. Цена: 13 лв.

Разгледай! Запомни! Отговори! - Съкровища и пирати


Оригинална книга за трениране на наблюдателност, концентрация на вниманието и паметта ¬ изключително важни качества за бъдещите първокласници, но и за всички, които искат да развиват интелекта си. Забавни и образователни игри за цялото семейство! Цена: 5 лв.

Десет в леглото

Забавна игра, която ще помогне на детето ви да научи да брои. Препоръчителна възраст: 3 години.
Целта е да сте първият играч, който ще събере 10 героя в леглото.
Комплектът съдържа:
- 4 игрални полета;
- 40 карти с герои;
- колело със стрелка;
- упътване.
Цена: 25 лв.
 Добави коментар