И бебетата с карта

32
И бебетата с карта

В градския транспорт

От средата на годината дори бебетата ще пътуват в градския транспорт със специална поименна карта. Тя ще е задължителна за всички деца до 7-годишна възраст и ще се издава безплатно.

В момента децата до 7 години у нас пътуват безплатно в градския транспорт без да се изисква документ за това, припомня ТВ7. След решението на кабинета, всички малчугани от 0 до 7 години ще трябва да имат собствена хартиена карта със снимка.

Картата ще важи за всички градове на страната. За момента не е ясно за какъв период ще се издава тя и срещу какви документи.

Родителите, които не извадят подобни документи на децата си, ще бъдат глобявани. Размерът на санкциите предстои да бъде обсъден. Очаква се новите карти да влязат в сила още през това лято.Коментари

Коментар: 4
беберекет

е както винаги повод за скандал и разправии те знаят ли как се гледа дете и , че времето нестига и за 2 секунди колко са разправии та само това ни липсва начин за вземане на последната кожица от гъбеца на децата ни та малко са такси ,заеми яките кредити та като бързаш и го забравиш и тази глобица към задълженията ще прибавят . Ама българите траят лев не взимат а самотните майки с 35 на месец точно ще им стигне за глоба :(Може само със акта да пътуваме _за раждане защо ти нужно друго и защо и какво доказваш с тая глупост

Коментар: 3

Що за малоумие е това решение? Писна ни от бюрократщина!

Коментар: 2

Няма как бюрократити да не си измислят безумни идеи, иначе се вижда, че от тях нужда няма.

Коментар: 1
Бебешки карти за градски транспорт

И ако майката е от мургавите и не плати, какво - ще я свалят от трамвая ли? Като данъкоплатец искам да знам колко ще струва на общината ми тази безумна идея и чия глава я е сътворила.


  • 1

Добави коментар