Хитри родителски трикове, които заслужават награда

251
 Хитри родителски трикове, които заслужават награда

От Bright Side събират някои от най-хитрите трикове, които родителите прилагат, за да направят живота си малко по- лесен и спокоен …евентуално

Ако преди сте се криели, за да ядете шоколад, за да не ви хванат вашите, а днес се криете, за да не ви хванат децата, е ясно – вие сте родител, който очевидно има своите трудни мигове и предизвикателства. И трябва да проявява солидна доза креативност, за да оцелее в това предизвикателство на живота.

От Bright Side събират някои от най-хитрите трикове, които родителите прилагат, за да направят живота си малко по- лесен и спокоен …евентуално!

1. Игра за сортиране

Искате да си купите малко време, за да се насладите на чаша кафе или някое списание? Помолете детето си да сортира няколко малки играчки, различни видове тестени изделия или всякакви други дребни неща, които могат да бъдат намерени из къщата в тиган за мъфини.

2. Ограничител за тоалетна хартия

Децата обожават да развират ролката с хартия – за да играят или просто да я натъпчат в тоалетната. Сложете им малка маркировка, която да обозначава количеството, което трябва да се използва.

3. Пари за зъбче

Загубата на зъбките не е забавна. Но можете да направите това преживяване специално за вашето дете. След всяко паднало зъбче нека Феята на зъбките да му оставя малък подарък.

4. Без покапване

Горещите летни дни предполагат честа консумация на сладолед. За да не се стича по ръката на детето, сложете малка хартиена подложка за мъфин на клечката.  

5. Методът с точките

Ако имате деца от един и същи пол, за да не се бъркат дрехите им, сложете точка на етикета за едното дете и две точки за другото.

6. Спрей срещу чудовища

Ако детето е страхува от чудовища, направете му спрей срещу чудовищата под леглото. Можете да използвате всичко - от обикновена вода до спрей за бельо. Работи!

7. Рисунки без мацане

Времето за рисуване не бива да бъде кошмар! Поставете лист хартия в торбичка с цип, сложете малко боя вътре, затворете го и гледайте как детето ви се превръща в малък Пикасо, без да изцапа всичко.

8. Освежител за пелени

Нека бъдем честни – кошчето за пелените може да бъде доста миришещо. За да се справите естествено с миризмата, сложете малко сода за хляб на дъното на кофата. Можете също така да добавите няколко капки етерично масло към содата за по-хубава миризма.

9. Клипсове за биберон за играчки

За да попречите на малкото дете да изхвърля играчки на обществено място, използвайте щипка за биберон и я прикрепете към дрехите. Така играчката няма да се изгуби и да пада.

10. Комплект за всичко

Направете малки кошници с вещи, от които се нуждаете за вашето бебе и ги поставете във всяка стая. Така няма да се налага да тичате от стая в стая.

11. Без нерви на пазар

За да не се налага да укротявате малкото дете докато пазарувате и то да крещи какво иска, дайте му малко фенерче и го накарайте да осветява нещата, които иска.

12. Кажете „да“ на царевичното нишесте.

Знаете ли, че бебешката пудра се прави от царевично нишесте? Сега да. Ако свърши бебешкият крем или пудра, просто поръсете малко царевично нишесте върху памперса.Добави коментар