Готови за детската градина от раз

318
Готови за детската градина от раз

Правила за ранно ставане и добро настроение

Вероятно няма родител, който да не се е сблъскват със „сюжета на магарето“ сутрин. В такива моменти децата си измислят всякакви неща, само и само да отложат отиването на детска градина.

Под „всякакви неща“ имаме предвид както, че не намират подходящи дрехи или пък са си изгубили любимия чорап, така и че въобще отказват да отидат на занимания.

Накрая родителите се озовават в ситуация, в която отдавна са закъснели за работа. Настроението е под всякаква критика.

Как да сложите край на този сценарий? Възможно ли е детето да ходи на детска градина с желание, а на вас да не ви се налага да търчите през глава към офиса?


Надяваме се, че да! Предлагаме няколко стъпки за постигане на бленуваната цел:

1/ Пълноценен сън

За да се събужда детето в добро настроение, необходимо е да му осигурите комфортни условия за почивка. Удобно легло, провретрено помещение преди сън, удачен час на заспиване.

2/ Погрижете се за здравето и бодростта на детето

През пролетта и лятото давайте на детето витамини. Редовно слагайте на трапезата зеленчуци и плодове. Не го угощавайте без повод със сокове и сладки изделия. Отдайте предпочитание на фрешовете, киселото мляко и компотите.

3/ Научете детето на самостоятелност

Разбира се, че вие по-бързо ще облечете чорапогащника на дъщеря си. Струва си обаче да отделите време и да бъдете търпеливи, за да може детето само да се научи.

Това не само ще облекчи живота му в детската градина, но и е прекрасна инвестиция в развитието му.4/ Спазвайте режим

Сутрешен режим трябва да има. Ако е необходимо, подготвяйте всичко необходимо още предната вечер. Така няма да има забравени вещи и играчки.

5/ Бъдете в добро настроение

Вашето настроение е ключово за състоянието на детето. Бъдете спокойни, доброжелателни и положително настроени.6/ Разговаряйте с детето по пътя към градината


Сутрешните разговори по пътя към градината влияят положително на настроението на детето. Обсъждате с детето филма, който сте гледали снощи, неговите любими герои, разказвайте смешни истории и т.н.

7/ Не си го изкарвайте на детето

Дори и да сте се успали и сега да закъснявате, не си го изкарвайте на детето. Не му крещете и не го обиждайте. Така няма да постигнете нищо добро.Добави коментар