Физическото с оценка и в университета

48
Физическото с оценка и в университета

Уроци за 4-годишните от 2016 г. предлагат от спортното министерство

Оценки по физическо да има и в университета, предлага Министерството на младежта и спорта. Сега бележки се пишат само в училище. Идеите на ведомството са разработени в специална стратегия, която ще бъде предложена на парламента. Тя предвижда държавата да затегне режима за провеждането на спортните часове във вузовете.

Според експерти студентите не ги посещават редовно, защото няма изпит. Ведомството ще предложи на депутатите и доклад за младежта. Като мярка за по-ранното напускане на училище се предлага да се въведе задължителна предучилищна подготовка за деца навършили 5 г. от 2012 г., а за 4-годишните от 2016 година.

Министърът на образованието Анелия Клисарова вече обяви, че се отказва от тази идея. Въвеждането на занимални в началния етап на основното образование също е начин да задържи децата в клас. Поради задълбочаващата се икономическа криза работят само 22% от младежите от 15- до 24-годишна възраст, отчитат от спортното министерство.

Изследване сред младите сочи, че 74% от младежите в България имат положителна нагласа към работа в друга европейска държава. Ведомството отчита и тревожната тенденция, че над 1/3 от младите у нас са пушачи. 77 на сто от тях обаче признават, че пушенето е вредно, посочва вестник "Стандарт".

Повече от младите тютюнджии са момчета и или живеят в столицата. Наркотиците у нас са по-малко употребявани от алкохола и цигарите. Специалисти отчитат като тревожен факта, че хероинът, кокаинът и екстазито са сред най-употребяваните.Добави коментар