Евтини занимания, с които да забавлявате децата

157
Евтини занимания, с които да забавлявате децата

Намирането на неща, които да правите с децата, може да бъде трудна задача, особено ако времето навън е лошо

Намирането на неща, които да правите с децата, може да бъде трудна задача, особено ако времето навън е лошо. Ето защо ви предлагаме няколко идеи, които може да включите в ежедневието си.

1. Направете тесто за игра

То се приготвя лесно и можете да го ароматизирате и оцветите по какъвто и да е начин. Това е подходящо занимание за всяка възраст и носи забавление за всички.

2. Занимания в кухнята

Готвенето е едно от най-добрите неща, които може да правите с децата. Има много прости рецепти, които можете да изпробвате. Да, ще се наложи да почистите повече, но пък малките ще се забавляват.

3. Научете ги да плетат и шият

Ако децата са над 7 г може да започнете да ги учите на прости неща като шиене, плетене. Купете прости модели, с които да започнете.

4. Направете хартиени самолети

Ако имате листи, които трябва да изхвърлите, използвайте  ги, за да направите флота от хартиени самолети. След това можете да направите състезание.

5. Напишете история

Използвайте въображението си и напишете история заедно с детето. Не е задължително да е нещо оригинално. Може да започнете вие, а да накарате децата да допишат края.

6. Организирайте танцово парти

Поканете някои от приятелите на децата, изберете любимите им компактдискове и ги оставете да танцуват. Всичко, което трябва да направите, е да осигурите напитки и закуски!

 

7. Направете пиеса

Накарайте детето ви да си измисли и да постави някаква сценка или пиеса. Това може да и по мотив от любима приказка или просто да развихрят въображението си.

8. На лов

Разпръснете различни предмети в къщата и им дайте списък с тях (ако са малки ги нарисувайте). Накарайте  ги да търсят като ги насочвате с топло и студено. Добави коментар