Евтина забавачка за варненчета

50
Евтина забавачка за варненчета

Искат 50 лв. на месец, но само за работещи родители

60 варненчета, родени през 2010 г., които цяла година след първото класиране не са били приети в общинските детски градини, ще могат да посещават лятна забавачка през август.

Предложението на кмета Иван Портних, което ще струва 12 800 лв. на местната хазна, бе одобрено в понеделник от общинския съвет. За осъществяването на идеята ще бъдат открити две временни групи в двата най-натоварени района на града - в ЦДГ-13 “Звездичка” в “Одесос” и в ОДЗ-4 “Чайка” в “Приморски”. Предимството да устроят децата си за месец срещу 50 лв. обаче ще ползват само работещи родители, съобщи вестник "Труд".

Подаването на молби стартира още от днес, 22 юли, и ще продължи до края на месеца. Класирането няма да става чрез електронна томбола, както е при редовните процедури за прием, а по входящ номер. Затова шанс ще имат първите семейства, подали необходимия комплект документи в една от двете градини.

За свободните места могат да кандидатстват хлапета от цяла Варна. Освен заявление с входящ номер двамата родители трябва да представят служебни бележки, че работят, както и оригинал и копие от акта за раждане на детето. Мярката ще облекчи чакащите на опашка семейства, докато приключат ремонтите на забавачката в кв. “Чайка” и строежът на нова на ул. “Д-р Железкова”. В тях ще бъдат открити над 270 нови места, коментираха от кметството.

Местният парламент вчера гласува и отпускането на 39 900 лв., с които до 30 септември 200 бедни варненци - предимно самотни майки на деца с увреждания, ще получават топъл обяд от социалната кухня на фондация “Вяра, Надежда, Любов”.Добави коментар