Европейска алея на културата

48
Европейска алея на културата

Става за уикенда паркът "Заимов"

Столичният парк "Заимов" този уикенд ще се превърне в Европейска алея на културата, съобщиха от Софийската градска художествена галерия.

Официалното откриване беше от 10 ч. днес с изпълнение на Софийския духов оркестър на основната сцена. В детския кът пък ще бъде представена изложба на ученици от ЧСОУ "Рьорих", вдъхновени от европейския импресионизъм и българските народни обичаи и носии.

Децата ще могат да рисуват свободно на асфалта в парка. Ще бъдат представени откъси от детски мюзикъл "Буратино" и четене на книжки, съобщава bTV.

От 18 ч. в галерия "Васка Емануилова" ще бъде премиерата на новата книга на Мирослава Кортенска "Глас от общественото мнение". Предвидени са още участия на Полския културен институт в София, театър "ХаХаХа", "Х team", откриване на фотоизложба за "Улица "Оборище", прожекция на документалния филм "София - историята на Европа" и "Ноевият ковчег на София".

На 24 юли програмата предвижда възпоменателна вечер за Юри Буков, представяне на новата книга на Любомир Милчев-Денди "София Енигма - Стигма", прожекция на документалните филми с екологична проблематика "Климатични игри" и "Черно и бяло", огнено шоу и формация "Оратница".

Събитието е организирано от фондация "За Оборище" и е финансирано от Столичната община по програма "Европа".Добави коментар