Електронните учебници

171
Електронните учебници

За първи път у нас

За първи път у нас електронни учебници ще влязат в училищата от 15 септември. Целта е да направят обучението на учениците от 1 до 8 клас по-модерно и интересно. Според авторите на проекта използването на мултимедия е доказан метод за по-лесното усвояване на знания.

Влизайки в класната стая, всеки учител ще има възможността, благодарение на интерактивна дъска и показалка, да може да покаже на децата по математика в 5-ти клас какво представлява една втора от една ябълка.

Учебниците са първо поколение по рода си. Те са електронен вариант на традиционните учебници с включени обаче десетки звукови и видео файлове, изображения, анимация и графики, посочва Нова телевизия.

Така, вместо да си представят на ум разказа на преподавателя, на учениците ще им се прожектира филм за полета на първия български космонавт. Нужен е само диск за инсталиране, компютър, колонки и бяла дъска.

Първата версия включва 45 заглавия. От буквара и читанката за най-малките, до езиковите учебници за осмокласниците.

Електронните учебници няма да заменят хартиените, а само ще ги допълват. Безплатните екземпляри вече трябва да са получени в училищата. Ученическите бележници и личните карти ще се продават от следващата седмица в книжарниците. Комплект от бележник и карта ще струва 21 стотинки.Добави коментар