Едно приятно занимание, което прави децата по-умни

197
Едно приятно занимание, което прави децата по-умни

Ново проучване показва, че ако искате децата ви да бъдат по-успешни в училище, трябва организирате повече семейни пътувания

Ново проучване показва, че ако искате децата ви да бъдат по-успешни в училище, трябва организирате повече семейни пътувания. Проучване сред почти 1500 американски учители, поръчано от Student and Youth Travel Association (SYTA), установява, че 74% от преподавателите смятат, че пътуването има „много положително въздействие върху личното развитие на учениците“. 

Те също така смятат, че положителното въздействие на пътуването може да обхване дори образованието и кариерата им. Пътуването може да има дългосрочно въздействие върху децата. Учителите смятат, че учениците, които пътуват и срещат култури, различни от тяхната собствена, се характеризират с повишена толерантност и уважение, желание за учене и за опитване на нови неща.

Учителите не само смятат, че пътуването е полезно в класната стая, но може да помогне и на детската площадка. Децата, които пътуват, са по-склонни да имат по-висока независимост, самочувствие, увереност, адаптивност и чувствителност.

Те също така са по-склонни да бъдат по-дружелюбни и се характеризират с по-добро себеизразяване, отколкото децата, които остават у дома. В по-прагматичен план, 42% от учителите смятат, че пътуващото хлапе изглежда по-привлекателно за комисиите по подбор в колежите, посочва T+L.

Не е нужно обаче да обикаляте света. Дори пътуването на местно ниво, в съседен град например, може да повлияе положително върху детето. Оказва се и че пътуванията са пристрастяващи. Статистиката сочи, че колкото повече пътуват децата, толкова повече искат да го правят. 76% от анкетираните учители потвърждават това.Добави коментар