Двегодишните знаят 150 думи

68
Двегодишните знаят 150 думи

Трябва да употребяват най-малко 25

Всяко дете на две годинки трябва да употребява най-малко по 25 думи, а да знае средно 150, обясниха учени. В този списък, разбира се, са включени бебешките фрази, които описват играчки, животни и всички разновидности на "мама" и "татко".

Късното проговаряне може да бъде знак за проблеми като глухота и аутизъм, предупреждава Дарик радио. Затова в речника на двегодишните трябва да има минимум 25 думи.

Средно детето трябва да знае 150 думи, а за тази възрастова група е нормално да бъдат между 75 и 225 думи, сочат изследванията.

Сигнал за тревога е детето да разбира по-малко от 50 думи, предупреждават специалистите.Коментари

Коментар: 2

Да, проговарят все по-късно, но причината е една - родителите предпочитат да ги оставят през телевизора или лаптопа, а не да им говорят или четат. Това, че се оправят с техниката не е никакъв плюс за децата, защото телевизорът им отнема въобръжението и не развива мисленето им. Днешните деца проговарят все по-късно, защото ние се оправдаваме с това и не им обръщаме достатъчно внимание.

Коментар: 1

Това е абсолютна глупост! Съвременните деца проговарят все по-късно, за сметка на развитието на много други умения. Децата днес имат ужасно много стимули за развитие и начини на комуникации, за това и проговарянето се измества все повече във времето. Много често 2 годишните деца се оправят много по-добре с компютри и телефони отколкото с проговарянето. Докато усещате, че детето ви разбира и намира свои начин да отговори, макар и не с думи, не мисля че трябва да се тревожат родителите. Всяко дете се развива индивидуално!


  • 1

Добави коментар