Две пароли за матурите

20
Две пароли за матурите

Супер мерки за сигурност

За четири напрегнати часа – от 4.00 до 8.00 ч. сутринта, ще бъде направена цялата организация по изработването на изпитните варианти за матурите в деня на изпита – 21-ви май. Отделните части на тестовете ще се сглобяват в последния момент, след което ще тръгнат към училищата.

Експерти от Министерството на образованието ще се съберат, за да сглобят осемте части. За всяка от тях са подготвени по пет варианта, а текстът за писмената задача ще бъде изтеглен измежду 30 автора. Всички те ще бъдат разбъркани като в лотария измежду 11 718 750 комбинации.

След като жребият определи крайния тестов вариант, експертите ще го изпратят по електронен път до училищата, в които се провеждат матурите, съобщи Нова телевизия. Изпитът ще е защитен с две пароли.

За да се гарантира сигурността и това, че няма да се преписва, квесторите ще пазят само ученици от други училища. Някои от класните стаи ще се следят и с камери.

Зрелостниците не трябва да забравят да носят служебна бележка, лична карта и черен химикал. И да не закъсняват, защото рискуват да не бъдат допуснати да решават матурата.Добави коментар