Домашният любимец може да мотивира детето да чете по-добре

36
Домашният любимец може да мотивира детето да чете по-добре

Има безброй причини, кучетата да са невероятни домашни любимци

Има безброй причини, кучетата да са невероятни домашни любимци. Те помагат на детето да изгради приятелство, да се грижи за тях, научава ги на отговорност. Но според скорошно проучване те имат и още едно предимство - присъствието на куче може да е мотивацията, която трябва на децата ви да четат по-добре и повече.

За да проверят дали кучетата са повлияли на мотивацията им да четат, 17 деца на възраст между шест и осем години четат истории малко над тяхното ниво на четене. Някои го правят с куче за терапия, докато други са без. Според Science Daily децата трябва да четат на глас и след като прочетат първата страница, те ще имат възможност да продължат или да спрат.

Резултатите? Проучването установява, че терапевтичното куче влияе положително на мотивацията и постоянството на децата да прочетат предизвикателния пасаж. Децата, които четат с куче за терапия, казват, че се чувстват значително по-заинтересовани и компетентни от тези, които са без такова. Проучването установи също, че децата прекарват много повече време в четене в присъствието на пухкавия любимец, отколкото ако четат сами.

Е, ако детето ви няма стимул за четене, ето какво да направите.Добави коментар