Дипломи за секс умения разстройха родители

96
Дипломи за секс умения разстройха родители

Раздавали ги на 14-годишни

Дипломи за полови сношения, раздавани на младежи от шведска лутеранска църква, се оказаха твърде голям залък за устите на родители, които смятат, че 14-годишните им деца са прекалено млади за секс.

След като изкарали курс, озаглавен "Любов и сексуалност", тийнейджърите от южния град Ронеби получили сертификат, според който са "квалифицирани за секс". Пастор Марс-Ола Нилен обясни, че курсът бил организиран от мъж, представил се за член на Шведското сдружение за сексуално образование. Но църквата по-късно открила, че човекът не работи там от няколко години.

До проверката се стигнало, след като родители се оплакали на Нилен от сертификатите. Те твърдели, че децата не са готови за секс. Бащите и майките били разстроени още от използваните колоритни фрази като "ще направя свирка", съобщи БГНЕС.

"Целият лагер се върти около различните аспекти на приятелството", посочи Нилен пред АФП. Той призна, че се почувствал измамен от мъжа, облечен в тениска на сдружението и се покая за инцидента.Добави коментар