Детските надбавки за всички

535
Детските надбавки за всички

В момента помощи се полагат до завършването на средното образование, но има и възрастово ограничение – до 20 г.

Детските надбавки ще се полагат само до 16-годишна възраст, но за сметка на това да ги получават всички семейства с деца, не само бедните.

Това предвижда доклад на социалното министерство за демографската политика, обсъден на последното заседание на правителството, съобщи БГНЕС.

В момента помощи се полагат до завършването на средното образование, но има и възрастово ограничение – до 20 години.

За първо дете сумата е 35 лева на месец, за второ – 50 лева. За да ги получават семействата трябва да имат доход до 350 лева на човек.

Това струва малко над 400 милиона лева годишно на бюджета.

Засега не е ясно колко ще дава държавата за надбавките по новата система.Коментари

Коментар: 19
детски надбавки

Само в България са мизерни """детските надбавки""""все едно не сме в ЕС,нито заплатите отговарят на Европеиските стандарти,още по-малко детските надбавки.Нашите деца явно не трябва да са граждани на България,взимат голямата сума от 35 лв.на месец от съвестните граждани дето си плащат данаците,социални и здравни такси и още какво ли но за сметка на други дето нямат и един ден трудов стаж и се препитават с кражби.Защо да не ни вземат и тези 35 лв. явно българчетата не ги заслужават??? Дохода 350 лв-какво да ги правим?-100 лв ток,20 лв вода,парно или дърва и въглища,кабелна,интернет,заем които има,да дадеш и нещо на децата си когато трагнат за училище,тетрадки да купиш,а няма как да ходят и голи и боси.......и 350 са ни много... Предлагам да си работим и тях да не ни ги дават..........

Коментар: 18
Детски надбавки

Едно много важно уточнение, в момента детските надбавки все още са по 35 лв за дете !

Коментар: 17
Детските надбавки за всички

Значи тези който взимат повече от 350лв. на месец, кучета ги яли.....нали всички деца са деца на майка България.......Аз като взимам повече да не би да съм видял нещо повече от нашата здравна и социална система, плащам си навсякъде като поп, а циганките да ги взимат ей така ....

Коментар: 16

koito shte gi polu4im fevruari mesec

Коментар: 15

Аз мисля,че е абсолютно честно да има за всички деца . По доход съм с около 370-400 лв. но чисто едва вземам 260 лв. Но нямам право защото ? ИЛИ ПОНЕ ДА ВЗЕМАТ ЧИСТИТЕ ДОХОДИ НА СЕМЕЙСТВАТА .......... ДАНО ДА ГО ПРИЕМАТ ВСИЧКИ ДЕЦА ИМАТ ПРАВА, ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ .СТИГА СМЕ ХРАНИЛИ МАЛЦИНСТВАТА ...........

Коментар: 14

za tapite 35lv ne si struva daje da komentirame!!! Boje, sramota i smeshna rabota, vmesto deputatite da si vdigat zaplatite, da uvelichat pustite pomoshti (detski) kakvo se kupuva s tiq 35lv?????

Коментар: 13

Не мисля, че е редно да има ограничение свързано с доходите на семейството. Дали са 350 лв или 650 лв това дете е дете на България. Има хора, братята роми, които превръщат в бизнес раждането и живеят само от детските надбавки. Затова няма да има оправия в нашата мила Родина. Какво означава "Детските надбавки за всички"? Поправете ме, ако греша, но за мен това означава, че независимо от социалното положение на семейството, без оглед на етническия произход всяко дете родено в България ще получава детски надбавки.

Коментар: 12

Беше крайно време! Това,че аз и съпругът ми сме редовни данъкоплатци не означава,че двете ми деца нямат нужда от тези пари. Писна ми ние, и такива като нас, да дават пари за малцинствата,които освен за лошия имидж на държавата, с друго не са допринесли. Аз работя,плащам всички данъци и осигуровки, гледам съвестно и отговорно децата си,искам да ги образовам,да станат достойни граждани, които някой ден също ще работят и плащат данъци. Мисля,че тези надбавки са най-малкото,което заслужават, и то повече от което и да е циганче!

Коментар: 11
Детски надбавки

г-жо Рекалова!!!!Какво не си съгласна и моето дете е българче и искам да получава детски какво съм с по-високи доходи и защо пък трябва да ги дарявам!!! И то е българче и то има право на детски!!!!

Коментар: 10

Не съм съгласна с предложението. Вярно е че, ако на някой са му в повече може да ги дари, но въпреки това не съм съгласна. А относно детските за второ дете най вероятно ако не ви е дошло времето за подаване на годишните документи ще трябва да си подадете наново документите за второто дете с настояща дата за да ви се преведе новата сума.

Коментар: 9
детски надбавки

Остава ли дохода от 350 лв на член от семейството за да се получават детски

Коментар: 8
детски надбавки за всички

за получаването на 50 лв за второ дете мисля че трябва да подадете и попълните декларация от социални и така ще получите но знам че не са го споменали с цел точно така ,подробност малка И чак след подаване ще ги получите попита и те в социалните ви по регион


Добави коментар